Pet najboljih estetskih tretmana za muškarce

Tretmani koji žene obožavaju i sve više traže za svoju bolju polovinu

Iako još uvijek velika većina misli da su tretmani za uljepšavanje lica rezervirani samo za žene, to u praksi i nije tako jer svatko od nas zaslužuje i želi imati zdravu i hidriranu kožu lica, vrata i dekoltea sa što manje bora, bez obzira na spol.

1. Botoks ili "Brotox"

Tretman botoksom jedan je od najtraženijih tretmana na svijetu jer se na brz i bezbolan način rješavamo mimičkih bora.

Muškarci su prihvatili ovaj beauty tretman nazivajući ga “Brotox“. Apliciranjem botoksa oni dobivaju ne samo pomlađen i odmoran izgled lica nego i najbolju verziju sebe.

Za razliku od žena koje najčešće tretiraju čelo, zonu između obrva i sa strane očiju, kod muškarca su najtraženiji tretmani za umanjenje bora oko očiju, tzv. vranine nožice, a najpopularniji je tretman botoksom  protiv prekomjernog znojenja ispod pazuha i dlanova.

Razlika kod apliciranja je ta što je kod muškaraca potrebna veća doza botoksa zbog veće i jače mišićne mase kako bismo postigli isti efekt kao kod žena.

2. Dermalni fileri hijaluronske kiseline

Nekirurški face lift tretmani lica postali su sve traženiji, a potražnja za istim i dalje raste.

Takvim tretmanima češće pristupaju žene, no posljednjih godina bilježimo porast muške klijentele.

Postavlja se pitanje da je tretman lica dermalnim filerima isti za muškarce i žene?

Uglavnom je negativan odgovor na ovo pitanje. Zato je važno da doktor razumije razlike između struktura kostiju lica i mišića kod muškaraca i žena.

Bez ovog znanja i razumijevanja izlažemo se riziku maskuliniziranja žene ili feminiziranja muškarca.

Istraživanja su istaknula koji su konkretni oblici lica, omjeri i značajke kod oba spola najprivlačniji i zašto, a u konačnici su rezultati često povezani sa seksualizacijom i životnom dobi.

U srednjoj trećini lica žene vole izraženiji volumen jagodičnih kosti, dok je kod muškaraca traženiji flat izgled.

Usne muškaraca je dovoljno samo hidrirati hijaluronskom kiselinom ili tek vratiti prirodni izgubljeni volumen usana.

Posljednjih nekoliko godina jako je popularan tretman jaw line“(izražena linija čeljusti) te je dosta često tražen i kod muškog i ženskog spola, ali se isto tako i najviše razlikuje prilikom apliciranja i krajnjeg efekta. Kod muškaraca linija čeljusti mora biti izraženija i “jača” jer to odaje dojam muškosti.

3. Mezoterapija kod gubitka kose

Mezoterapija vlasišta je mikroinjektiranje aktivnih sastojaka gotovih pripravaka (koktela) koji usporavaju gubitak kose. Benefit je povećavana mikrocirkulacija i hidracija vlasišta, što omogućuje da više hranjivih tvari dopre do folikula dlake. Time se smanjuje pojava ispadanja kose, povećava gustoća kose i poboljšava hidracija vlasišta.

Ne moramo posebno naglašavati, da je i ovo jedan od omiljenih tretmana po izboru muškaraca.

4. Tamni kolutovi i/ili podočnjaci

Postoji nekoliko načina za uklanjanje ili smanjenje podočnjaka.

Ako su podočnjaci rezultat zdravstvenih čimbenika, alergija ili pigmentacije kože, promjena prehrane ili kreme, kao i radiofrekvencija i kemijski pilinzi mogu pomoći prikriti i poboljšati njihov izgled.

Međutim, ako su podočnjaci uzrokovani udubljenjem, tj. gubitkom volumena na tom području ili su posljedica prolapsa orbitalnog masnog tkiva, onda su potrebni tretmani hijaluronskim filerima ili blefaroplastika.

5. Higijena lica Derma Clearom

Za sve one s užurbanim načinom života preporučujem tretman dubinskog čišćenja kože lica.

DermaClear je jedinstveni aparat koji kombinira 3 u 1 napredno rješenje hidrodermoabrazije.

Ovaj jedinstveni tretman dizajniran je da bez rizika i bez oporavka kombinira dubinsko čišćenje lica pomoću hidrodermoabrazije i pilinga ujedno pružajući jaku hidraciju, njegu i antiaging efekt.

DermaClear savršeno odgovara i za njegu muške kože lica i daje odlične rezultate.

 

Sve navedene tretmane primjenjujem u svojim ordinacijama, odobrio ih je FDI i potpuno sigurni za pacijenta.

Viviana Kalmar, dmd

ViviDenti Kalmar
W: vividenti-kalmar.com
A: Izviđačka 2a, Rijeka
T: +385 51 585 989
Inst: @vividenti.kalmar

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Vizija časopisa Esthetic&Design je publiciranje članka i ponuda vezanih za minimalno invazivne, nekirurške i anti-age metode u estetici lica i tijela.
Uz stručne teme, ostali sadržaj u časopisu vezan je za zdravlje, ljepotu, fashion, wellness, rejuvenaciju i unutarnju obnovu.

Časopis E&D osmišljen je po uzoru na poznate svjetske časopise i kao takav jedini je u Hrvatskoj. Urednik časopisa je Boris Banović, hrvatski modni dizajner.

Od 2022. godine časopis je dostupan isključivo u digitalnom izdanju

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Viktor |