IMG_0406

TRI NAJVAŽNIJA VITAMINA ZA ZDRAVLJE KOŽE

IMG_0403

Vitamin A

Derivati vitamina A, odnosno retinoidi, jedine su molekule koje mogu reprogramirati stanice i dati im uputu da se ponašaju kao da su zdravije i mlađe. Retinoidi potiču i ubrzavaju izmjenu stanica te time poboljšavaju obnovu i ukupnu elastičnost i ravnotežu kože. Stimulirajući fibroblaste retinoidi potiču i proizvodnju kolagena i elastina, poboljšavaju općenito zdravlje kože te smanjuju vidljive znakove starenja poput proširenih pora, bora i pigmentacijskih mrlja. Vitamin A nezaobilazan je sastojak za liječenje akni i seboreične ili masne kože, a pomaže i normalizirati pojavu pigmentacije zahvaljujući sposobnosti normalizacije djelovanja tirozinaze, enzima koji stvara melanin.  

Vitamin B

Biološki aktivan oblik vitamina B3 (niacin), ključan je u metabolizmu stanica i proizvodnji energije. Niacinamid je višenamjenski aktivni sastojak koji pruža višestruke dobrobiti za kožu: ujednačava ton, smanjuje pojavu hiperpigmentacijskih mrlja, smanjuje veličinu pora i masnoću kože, poboljšava teksturu i funkciju barijere kože, smanjuje pojavu finih linija i bora te djeluje energizirajuće. Zbog protuupalnih svojstava, niacinamid se koristi i u liječenju rosacee i akni.

Osim navedenog, niacinamid je izuzetno snažan antioksidans koji značajno smanjuje utjecaj zagađenja na kožu, pomaže ukloniti posljedice postojećih oštećenja, a važan je saveznik i u borbi protiv transepidermalnog gubitka vlage potičući proizvodnju ceramida.

IMG_0405
IMG_0404

Vitamin C

Kada je riječ o njezi kože, vitamin C je zaista svestran sastojak. Djeluje foto-zaštitno i koristi se za poboljšanje funkcije barijere kože protiv oštećenja od sunca. Kao izuzetno snažan antioksidans pomaže u borbi protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i djeluje na znakove preranog starenja poput pigmentacija i bora. Također pomaže u zacjeljivanju rana i borbi protiv infekcija. Pomažući sintezu kolagena i kontrolirajući proizvodnju melanina, pomaže u posvjetljivanju hiperpigmentacijskih mrlja i obnovi kože. Proizvodi koji sadrže odgovarajuće koncentracije vitamina C djeluju na izgradnju imunološkog sustava kože i sprječavaju prerano starenje i daljnje propadanje kožne barijere.

Svi proizvodi dostupni su u Proljeće mini marketu, Sermageova 14A, Zagreb

Instagram: @proljece.minimarket

dr. Nevia Delalle

Poliklinika Dermalife
Ilica 203, Zagreb | T: +385 3705 326 | www.dermalife.hr

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Vizija časopisa Esthetic&Design je publiciranje članka i ponuda vezanih za minimalno invazivne, nekirurške i anti-age metode u estetici lica i tijela.
Uz stručne teme, ostali sadržaj u časopisu vezan je za zdravlje, ljepotu, fashion, wellness, rejuvenaciju i unutarnju obnovu.

Časopis E&D osmišljen je po uzoru na poznate svjetske časopise i kao takav jedini je u Hrvatskoj. Urednik časopisa je Boris Banović, hrvatski modni dizajner.

Od 2022. godine časopis je dostupan isključivo u digitalnom izdanju

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Viktor |